På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

DELTA MINERALS
ÖVERVÄGER LISTNING PÅ ALTERNATIV HANDELSPLATS (Direkt)

2016-10-07 15:39

STOCKHOLM (Direkt) Delta Minerals, som sedan 22 september varit handelsstoppad på Aktietorget, överväger att låta lista aktien på en annan handelsplats.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Handelsstoppet infördes sedan Aktietorget ställt ett antal frågor till Delta Minerals om bland annat om dotterbolagets finansiella ställning, vilken aktivitet som faktiskt bedrivs, samt vilka order bolaget fått respektive vilka leveranser som skett.

Svaren på frågorna har kommit löpande, vilket bolaget förklarat med att "organisation och resurser är begränsade". Vd Thomas Lundgren har också fått sparken och Christian Bönnelycke har tillträtt som tillförordnad vd.

Aktietorget ställer krav på att bolaget ska genomgå en ny noteringsprocess för att en fortsatt notering på Aktietorget ska kunna vara möjlig, uppger Delta Minerals nu.

Syftet med en ny noteringsprocess skulle bland annat vara att granska bolagets ledning och styrelsesammansättning samt kapacitet för extern informationsgivning.

"Bolaget kan inte annat än dra den slutsatsen att en ny noteringsprocess inte kommer kunna ske under sådana former så att verksamheten i bolaget på ett negativt sätt inte påverkas. Med hänsyn till detta och de negativa effekter handelsstoppet har för våra aktieägare avser bolaget att kalla till en extra bolagsstämma för att pröva frågan om en alternativ handelsplats för bolagets aktiehandel", skriver Delta Minerals.

Bolaget ska "inom kort" kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om en sådan alternativ handelsplats, policy avseende konsultavtal med till bolaget närstående personer, riktlinjer för ersättning till styrelse och ledande befattningshavare, samt val av styrelse.

Aktietorget har meddelat att handelsstoppet kvarstår tills vidare.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -