BRINOVA
TURBULENT DEBUT PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2016-09-30 11:22

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsbolaget Brinova fick en turbulent start då bolaget i sin nya form på fredagen debuterade på First North.

De första minuterna handlades aktien till som högst 60 kronor, för att en knapp timme senare omsättas till som lägst 20:10 kronor.

"Det är en ny aktie och det finns olika åsikter om hur mycket den ska vara värd. Vi får se de närmaste dagarna vad en normalkurs kan tänkas vara", säger bolagets finanschef Malin Rosén, som inte i övrigt vill kommentera de stora rörelserna.

Någon ägarspridning gjordes inte inför börsnoteringen, då bolaget efter en spridningsemission i maj hade knappt 200 ägare, enligt finanschefen.

Huvudägare är Balder och Backahill, med 35,7 respektive 28 procent av kapitalet, per den 30 juni. Därtill har ER-HO Förvaltning 11 procent och Acrinova 5,9 procent av kapitalet. Posten "övriga aktieägare" står för drygt 10 miljoner B-aktier, eller 19,4 procent av kapitalet.

"Många har väntat på den här noteringen och tycker att det är spännande att ett bolag som vårt noteras", säger vd Per Johansson.

Listningen på First North betraktas av ledningen som ett steg på vägen i bolagets utveckling.

"Det känns utmärkt och vi är väldigt nöjda. Vi ser listningen som en språngbräda mot huvudlistan. Tillväxt är en viktig del i vår strategi och vi kommer fortsätta att vara transaktionsintensiva", säger Per Johansson.

Vid 11.15-tiden på fredagen bytte Brinova-aktier ägare till kursen 22 kronor. Drygt 400.000 aktier hade då omsatts för dagen.

Graf: Brinova kursutveckling 30 september

Källa: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Brinova Fastigheter B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -