NEW YORK
KUNDFLYKT FRÅN DEUTSCHE TYNGDE, EBAY UPP, S&P -0,9% (Direkt)

2016-09-29 22:28

STOCKHOLM (Direkt) Finansoron blossade åter upp på Wall Street, som stängde torsdagshandeln i rött nära dagslägsta. Kundflykt från Deutsche Bank triggade rörelsen samtidigt som oljan steg vilket mildrade nedgångarna.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average ned 1,1 procent till 18.143. S&P 500 sjönk 0,9 procent till 2.151. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,9 procent till 5.269.

Omsättningen på NYSE var 8 procent under 20-dagarssnittet, medan omsättningen på Nasdaq var lite mer än 5 procent under 20-dagarssnittet.

"Vi har problem i finanssektorn just nu. Oron och volatiliteten på aktiemarknaden är låg men en händelse som Deutsche Bank kan få folk att ifrågasätta de höga värderingarna. Det hela hjälper inte heller de amerikanska bankerna, speciellt vad som samtidigt sker i Wells Fargo", sade Brian Frank, portföljförvaltare vid Frank Capital i Key Biscayne Miami Florida, till Bloomberg News.

En ADR med Deutsche Bank som underliggande föll 7 procent på uppgifter om att ett antal stora hedgefonder minskat sin exponering mot banken, då i främst kontanter och derivat.

Oron spred sig till hela finanssektorn vilket tog ned börsindexen på minus. Bland de amerikanska bankerna sjönk Wells Fargo 2 procent, efter att bankens vd fått utstå ett tufft förhör i Capitol Hill gällande att banken anklagats för att ha lurat kunder.

Svagt gick också hälsovård på oro för att Hillary Clinton, som president, skulle skärpa bestämmelserna i branschen och således skada vinsterna.

En riktig raket var Supervalu som rusade 6 procent på uppgifter om att private equity firman Onex vill köpa en del av stormarknadskedjan.

Hyfsat utvecklades också Ebay som ökade 1 procent till kursen 33 dollar per aktie. Deutsche Bank har uppgraderat aktien till köp med riktkursen 40 dollar. Bankens analytiker menar att sentimentet kring Ebay är ganska "dämpat" relativt till Amazon, Facebook och Google.

Sämre gick det för aktivitetsarmbandsbolaget Fitbit som rasade 11 procent i en volym som var 10 procent högre än snittet. Pacific Crest har dragit ned sin rekommendation till undervikt, vilket skiljer sig från analytikerkonsensus som ligger på köp.

Avslutningsvis börjar investerare blicka mot den annalkande rapportsäsongen, som öppnas av Alcoa om cirka två veckor. Analytikerkåren förutspår ett vinsttapp på 1,5 procent för bolagen inom S&P500 under det tredje kvartalet. Det skulle i sådant fall innebära sjätte kvartalet i rad med sjunkande vinster, den längsta sträckan sedan finanskrisen.

Sist men inte minst noterades räntan på en tioårig amerikansk statsobligation ned 1 punkt till 1,56 procent.

Stefan Eklund +46 8 5191 7912

Nyhetsbyrån Direkt


Exxon Mobil - I dag

{point.key}

Deutsche Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -