Gabather
Gabather säkrar finansiering via Eurostars på 10 miljoner kronor (Finwire)

2016-09-29 14:51
Gabather har undertecknat ett konsortialavtal för klinisk utveckling av bolagets läkemedelskandidat GT-002 tillsammans med partnerbolagen Pharmaterials, Smerud och CRST. Samarbetet startar i oktober och varar fram till och med fas 2a eller i totalt tre år. Avtalet ger ett nettobidrag ifrån lokala EU-myndigheter till samarbetet om cirka 10 miljoner kronor. Övriga kostnader står de medverkande parterna för. Det framgår av ett pressmeddelande.

Konsortiet startar nu i förberedelserna inför rekryteringen av patienter under våren 2017
planering av kliniska studier. Samtidigt pågår också arbetet med formulering och förpackning av GT-002 för de kliniska studierna. För genomförande av kliniska studier behövs läkemedelssubstans tillverkad enligt GMP, good manufacturing practice bestämmelser, vilket ställer stora krav.

Gabather tillverkar nu tillsammans med underleverantörer och partner, läkemedelssubstans, som är det sista steget innan GMP-produktionen kan sättas igång. Detta pre-GMP-material ska sedan testas bland annat i de avslutande toxstudier som bolaget fortfarande behöver genomföra innan en ansökan om kliniska studier kan skickas in.

"Det är med glädje att jag idag kan tillkännage detta viktiga samarbete med mycket kompetenta partners för vår kliniska utveckling. Dessutom följer genom deltagande i Eurostars-programmet ett nettotillskott om 10 miljoner kronor för finansieringen av våra kliniska studier", säger vd Bert Junno i en kommentar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Gabather - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -