ABB
REKORDHÖG KONGLOMERATRABATT ENLIGT CEVIAN - DI (Direkt)

2016-09-28 15:07

STOCKHOLM (Direkt) ABB har en mycket stor uppvärderingspotential eftersom konglomeratrabatten är så hög i kraft- och automationsbolaget.

Det säger Ceviangrundaren Christer Gardell till Dagens Industri på onsdagen.

"Potentialen i ABB är enorm. Bolaget har en av de högsta konglomeratrabatter jag stött på under mina över 20 år som aktiv investerare", säger han.

Tidningen redogör även för ett mail från Cevian som den har tagit del av, ett mail Christer Gardell avböjer att kommentera.

Där redogörs för hur riktkursen 35 schweizerfranc, som Cevian tidigare har nämnt angående ett möjligt värde på ABB och som innebär en uppsida på runt 60 procent, har räknats fram.

Grundläggande är att ABB som marknadsledare borde kunna vara lika lönsamt som amerikanska Rockwell och franska Legrand, men det förutsätter strukturförenkling via avknoppning av Power Grids. En lönsamhet i toppklass skulle sedan bädda för multipelexpansion på börsen, resonerar Cevian: från dagens 11,5 till framgent 14 gånger ebita - utan att hjälp från en förbättrad efterfrågan i industrin vore nödvändig.

"35 [schweizerfranc per ABB-aktie, red anm] kan uppnås genom självhjälpsåtgärder och det ligger helt i händerna på styrelsen och ledningen att utföra det", heter det i Cevianmailet.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


ABB Ltd - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -