Provide IT
Provide IT tar sikte på att öppna kontor i Oslo inom ett år (Finwire)

2016-09-26 17:04
Provide IT:s vd Bawan Faraj och vice vd Peter Klein presenterade bolaget vid Aktiedagen i Göteborg som arrangerades av Aktiespararna på måndagen. Provide IT är en digital produktionsbyrå med fokus på utveckling av applikationer för webb och mobil. Bolaget arbetar huvudsakligen med plattformar som baseras på Open Source.

Aktien började handlas på Aktietorget den 27 juni, men nu det är redan dags för en företrädesemission på drygt 12 miljoner kronor. Bolaget går dock med vinst och kapitaltillskottet ska användas för förvärv.

"Syftet med nyemissionen är självfallet att genomföra strategiska förvärv", säger Bawan Faraj. Han räknar med att kunna göra förvärv av bolag med en omsättning på 6 till 20 miljoner kronor på attraktiva multiplar.

Bolaget har idag kontor i Göteborg och Stockholm, men är nu sugna på Oslo. "Vi planerar att etablera oss i Oslo inom ett år med ett rent säljkontor", säger Peter Klein. Han förklarar att produktionen ska ske i Göteborg. Bolaget räknar med att kunna ta ut högre priser i Norge än i Sverige, vilket innebär bättre marginaler. En expansion till Köpenhamn finns också på kartan efter Oslo. Därefter är bolaget intresserade av Hamburg och Nordtyskland.

Provide IT:s affärsmodell innebär att bolaget kan nå en hög lönsamhet. "Vi kan ha en rörelsemarginal på minst 35 procent", säger Bawan Faraj. Intäktsmålet är att nå en omsättningstillväxt på minst 20 procent per år.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Provide IT - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -