På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BLACK PEARL
HAR SPÄNNANDE PROJEKT FRAMFÖR SIG - LUNDIN (Direkt)

2016-08-31 15:49

STOCKHOLM (Direkt) Det kanadensiska tungoljebolaget Black Pearl har flera spännande projekt framför sig och framtiden ser mycket ljus ut.

Så motiverar familjen Lundin sina köp av totalt 1,3 miljoner aktier i bolaget under senare tid.

"Familjen Lundin har ökat sitt ägande i Black Pearl eftersom man ser mycket ljust på bolagets framtid, och tycker att det är en investering med god värdeökningspotential", säger Robert Eriksson talesman för familjen Lundin till Direkt.

Han fortsätter:

"Black Pearl har flera spännande projekt framför sig och familjen Lundin är som betydande aktieägare övertygade om att marknaden kommer att få upp ögonen för bolaget i takt med att kunskapen om kvaliteten på dessa tillgångar ökar".

Den 29 augusti köpte familjen Ludin via bolaget Zebra nästan 900.000 aktier i Black Pearl. Tidigare i augusti inhandlades cirka 450.000 aktier.

Det finns omkring 335 miljoner aktier i bolaget. De senaste köpen motsvarar därmed nästan 0,4 procent av aktiekapitalet.

Enligt en ägarlista i Bloomberg-systemet äger Zebra 25,8 miljoner aktier i Black Pearl, motsvarande 7,7 procent. Lundin Group äger därutöver 4,5 procent av kapitalet. Huruvida familjen äger aktier via fler bolag än så är oklart.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -