Sivers IMA
Sivers IMA tappar intäkter och ökar förlusten i andra kvartalet (Finwire)

2016-08-29 08:47
Teknikföretaget Sivers IMA, som är specialiserat på produkter baserade på mikro- och millimetervågsteknik, tappar intäkter och och ökar förlusten i andra kvartalet 2016.

Nettoomsättningen sjönk till 2,7 miljoner kronor (6,5). Aktiverat arbete för egen räkning var 1,9 miljoner kronor (0,9) och övriga rörelseintäkter, EU-bidrag 2,0 miljoner kronor (1,1). Rörelseintäkterna blev därmed 6,6 miljoner kronor (8,6).

Rörelseresultatet stannade på -8,7 miljoner kronor (-1,5). Resultatet efter finansnetto och nettoresultatet uppgick till -8,7 miljoner kronor (-1,7), motsvarande -0,20 kronor per aktie (-0,09).

Kassa och bank var på 37,2 miljoner kronor (11,2) per den 30 juni. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -13,9 miljoner kronor (-3,8) för det första halvåret.

"Vi är övertygade om att marknaden för millimetervågsteknologi kommer att visa kraftig tillväxt framöver. Som vi tidigare konstaterat har slutkundsmarknaden ännu inte riktigt tagit fart men förväntas göra det under 2017. Vi gör den bedömningen baserat på dialog med kunder, samtidigt som vår syn på marknadspotentialen får stöd av flera nyligen publicerade branschanalyser", kommenterar den nytillträdde vd:n Anders Storm. Bolagets tidigare vd Robert Ekström lämnade sin tjänst i augusti.

"Styrelsen för Sivers IMA bedömer att rätt åtgärder vidtagits i bolaget för att säkerställa en stark produktfamilj. Framsteg inom försäljning och produktutveckling har gjorts under perioden och investeringar fortgår. Styrelsen väljer fortsatt att inte gå ut med någon prognos", skriver bolaget om framtidsutsikterna.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Sivers Semiconductors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -