Cereno Scientific
Cereno Scientific släpper sin första delårsrapport som noterat bolag (Finwire)

2016-08-24 08:21
Forskningsbolaget Cereno Scientific, som noterades den 22 juni på Aktietorget och som specialiserat sig på ett läkemedel som skall förebygga blodpropp, har släppt sin första rapport som noterat bolag. Det andra kvartalet 2016 bjöd som planerat på inga intäkter, vilket även var fallet i jämförelsekvartalet.

Nettoomsättningen var noll miljoner kronor (noll) och aktiverat arbete för egen räkning 1,5 miljoner kronor, jämfört med 23.000 kronor samma kvartal i fjol.

Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet blev -3,3 miljoner kronor, jämfört med -64.000 kronor i fjol. Resultatet per aktie var -0,30 kronor (-0,01).

Kassa och bank var 29,3 miljoner kronor (0,6) per den 30 juni. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -2,4 miljoner kronor (0,3) i andra kvartalet.

Bolaget tog i maj in 22 miljoner kronor inför en notering på Aktietorget där aktien började handlas den 22 juni.

"Det vi ska göra närmast är att, med hjälp av rest kapital under vårens framgångsrika emissioner fortsätta utveckla vår nya formulering av valproinsyra och utvärdera vår läkemedelskandidat, CS1, i kliniska trombosstudier och därefter en klinisk dokumentationsstudie på trombos i fas II-studie. Personal- och resursmässigt är vi väl
riggade för det arbetet", kommenterar vd Sten R. Sörensen.

Bolaget står fast vid sin bedömning att för utvecklingen och driften av bolaget och för fas 2-studie har bolaget ett kapitalbehov om cirka 30 miljoner kronor. Bolaget bedöms vara finansierat för en fas 2-studie.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Cereno Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -