TOBII
BLANDADE BESKED I RAPPORTEN - CARNEGIE (Direkt)

2016-07-29 11:43

STOCKHOLM (Direkt) Aktien i ögonsensorbolaget Tobii har under sommaren närmat sig Carnegies riktkurs och dessutom var rapporten för det andra kvartalet inte odelat positiv.

Det är de huvudsakliga anledningarna till att Carnegie har tagit ned sin rekommendation från köp till behåll, enligt analysen som släpptes på fredagen.

Investmentbanken menar att Tobiis rapport för det andra kvartalet, som släpptes på torsdagsmorgonen, innehöll en del orosmoment. Här pekar Carnegie bland annat på att försäljningen och rörelsevinsten i affärsområde Dynavox var lägre än förväntat och på den "betydande" ökningen i Tobiis kostnader för forsknings och utveckling, en ökning som inte ser ut att vara temporär.

De goda nyheterna i samband med rapporten var enligt Carnegie att område Tobii Tech väntas få in nya kunder. Här tror banken dock att dessa kunder måste vara mycket betydande för att få fart på aktien under andra halvåret.

Carnegie göra inga förändringar av försäljningsestimaten, delvis tack vare mer positiva valutaeffekter. Däremot leder den ökade aktiviteten på forsknings- och utvecklingssidan till en nedjustering i fråga vinstprognosen och Carnegie tror nu att Tobii kommer att redovisa -38 miljoner kronor på rörelsenivå för helåret 2017.

Carnegies riktkurs på 70 kronor ligger fast. På fredagen handlas aktien kring 62 kronor, efter ett fall på 5 procent under dagen och på 9 procent under torsdagen.

Graf: kursutveckling sedan förra sommaren

http://i.direkt.se/160729/530768001.png

Martin Hävner +46 8 5191 7919
Nyhetsbyrån Direkt


Tobii - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -