MTG
FORTSÄTTER ÖKA ANVÄNDARE, TROTS NETFLIX-FLOPPEN - VD (Direkt)

2016-07-19 09:47

STOCKHOLM (Direkt) OS, som drar igång i Brasilien den 5 augusti, är en uppenbar möjlighet för medier som Viasat. MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann vill inte lämna exakta siffror, men han försäkrade under en telefonkonferens att basen totalt växer för MTG:s del.

Frågan om abonnentantal kom upp efter amerikanska strömningsjätten Netflix stora rapportflopp på måndagskvällen, då bolaget med mycket stor marginal missade både sin egen och marknadens prognos för antalet nya användare. Även det tredje kvartalet kommer, enligt Netflix, att bli ett stålbad med en användarökning som är ungefär en tredjedel mindre än tidigare förväntat.

"Med oss, Telenor och Com Hem, skapas förutsättningar för fler nyheter. Vi har ökat vårt samarbete med dessa för att få fler kunder", sade Jørgen Madsen vid en telefonkonferens på tisdagen.

MTG:s marginal vad gäller utländsk underhållning är god på många håll, men bedömare ifrågasätter om det inte snart är dags för mer press på priserna?

"Jag tror nog att det fortsätter. Vi måste lägga mycket pengar på tablån och ser att tittandet ökar i dessa regioner", sade Jørgen Madsen.

För experimentområdet MTGx har koncernen tidigare sagt att dess syfte är att vinna mark. Fler kunder använder nu enligt vd produkterna, vilket kan höja intäkterna.

"Vi fortsätter att investera. På sikt måste även de givetvis gå med vinst, men det är upp till oss att bestämma när", sade Jørgen Madsen vid telefonkonferensen.

David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -