EOLUS VIND
SANNOLIKT FÖRLUST VERKSAMHETSÅRET 2015/17, ENL VD (Direkt)

2016-07-06 08:51

STOCKHOLM (Direkt) Vindkraftbolaget Eolus Vind tvingas summera utfallet för räkenskapsårets tre första kvartal till en förlust på 18,6 miljoner kronor efter skatt (125). Inte mycket talar för att detta vänds till vinst under det sista kvartalet.

"Eftersom inga nya anläggningar kommer att tas i drift under räkenskapsårets fjärde kvartal tvingas vi konstatera att sannolikheten är stor att vi inte kommer att uppnå ett positivt resultat på sista raden för räkenskapsåret 2015/2016", skriver vd Per Witalisson i delårsrapporten.

Han pekar samtidigt på vikten att i en volatil marknad hålla krutet torrt och vara flexibel för att ta tillvara de möjligheter som marknaden erbjuder. Vid utgången av det tredje kvartalet hade Eolus en nettokassa på 145 miljoner kronor och en soliditet på 65 procent.

Under det gångna kvartalet färdigställdes sju vindkraftverk, varav sex överlämnats till kunder. Att inga nya tas i drift under innevarande kvartal är en följd av strategin att endast i undantagsfall starta byggnationer innan avtal med kund har träffats. Strategin ger större svängningar i omsättning och resultat, men minskar riskexponeringen, konstaterar Per Witalisson.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Eolus Vind B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -