Pharmacolog
Pharmacolog tecknar avtal med CTC om användning av DrugLog (Finwire)

2016-06-28 10:22
Medicinteknikbolaget Pharmacolog har tecknat ett kommersiellt avtal med CTC, Clinical Trial Consultants gällande användning av DrugLog. Systemet kommer att användas för att säkerställa noggrannheten vid kliniska prövningar med nya intravenösa läkemedel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att CTC inför DrugLog-systemet i sin verksamhet. Systemet kommer att användas för att kontrollera de substanser som skall prövas kliniskt med avseende på aktiv ingrediens och koncentration.

"Vi är mycket glada att CTC valt att använda DrugLog i sin verksamhet. CTC är en ledande aktör inom området tidiga kliniska prövningar och införandet av DrugLog i verksamheten innebär att de kan utföra en kvalitetskontroll på iordningställt studieläkemedel", säger
Karl-Erik Carlström, vd i Pharmacolog.

"För att garantera ett representativt utfall i en klinisk prövning är det av största vikt att ha stor noggrannhet med avseende på de substanser och koncentrationer som administreras till försökspersonerna. Införandet av DrugLog i vår verksamhet innebär att vi kan kvalitetskontrollera iordningställt studieläkemedel, vilket ökar säkerheten och noggrannheten ytterligare i våra studier", säger Anders Millerhovf, vd för Clinical Trial Consultants.

För Pharmacolog innebär CTC en viktig referenskund för den nordiska marknaden. Ordervärdet är beroende av antal test som utförs hos användaren.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Perpetua Medical B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -