Imint
Imints kund kan ha produkt ute sex månader efter avslutat projekt - vd (Finwire)

2016-05-06 14:49
Teknikföretaget Imint toppade såväl omsättningslistan som vinnarlistan hos Aktietorget på fredagen. Imint var i skrivande stund upp med 23 procent till 37,60 kronor. Aktier för 14,6 miljoner hade omsatts.

Uppsalabolaget har presenterat ett utvecklingsavtal med ett större asiatiskt teknikbolag. Kundens namn är inte offentliggjord. Utvecklingsuppdraget innebär att Imints videostabiliseringslösning anpassas till kundens plattform och trimmas in för specifika användarsituationer. Värdet är initialt 0,8 miljoner kronor. Arbetet väntas nu pågå under ett par månader. Slår det väl ut kan det bli väsentligt större längre fram.

”Det är en väldigt rolig affär och helt i linje med vår plan. Går vi i mål så kan en produkt sedan i ett bästa läge vara lanserad inom sex månader efter projektet, men först skall vi avsluta utvecklingsarbetet”, säger vd Andreas Lifvendahl i en kommentar.

Imint-chefen får på grund av sekretess inte namnge vilket bolag det rör sig om. Det är inte helt ovanligt inom just telekomområdet.

”Det är klart att vi gärna skulle presentera vilket bolag det rör sig om. Går det här bra kanske vi kan göra det längre fram. Det finns väldigt många stora firmor i Asien”, säger Lifvendahl.

Imint-chefen vill inte spekulera i framtida volymer från ett eventuellt licensavtal. Han uppger att det normala är att man går vidare med ett avtal där det svenska bolaget får betalt per användning.

”Det är flera faktorer som är positivt om vi går i mål. För det första är det bra rent kommersiellt och intäktsmässigt, men för det andra ger det oss också en väldigt bra och viktig referens för framtida försäljning”, avslutar Andreas Lifvendahl.

Mats Hård
mats.hard@finwire.se, 0738-50 35 45
Nyhetsbyrån Finwire

IMINT Image Intelligence - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -