GABATHER
VILL TA IN 32 MLN KR GENOM NYEMISSION (R) (Direkt)

2016-03-23 08:53
(Rättar: femte stycket, datum för sista handelsdag i aktien inklusive teckningsrätt i emissionen ska vara 7 april. Texten sändes första gången den 16 mars)

STOCKHOLM (Direkt) Aktietorgslistade bioteknikbolaget Gabather har beslutat om en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 32,4 miljoner kronor.

Emissionen är via avtal om tecknings- och garantiåtaganden säkerställd till motsvarande cirka 80 procent.

Gabather bedömer att kapitalet från den förestående emissionen tillsammans med befintliga medel finansierar bolaget in i 2018 inklusive de två planerade kliniska studierna för GT-002. Av det tillförda kapitalet i emissionen avses omkring 25 miljoner kronor användas till fas 1a- och fas 1b-studien. Återstående del avses användas till löpande kostnader i bolaget samt stödjande prekliniskt arbete avseende GT-002 och utveckling av ytterligare substanser, skriver Gabather i ett pressmeddelande.

Villkoren i förträdesemissionen innebär att fyra befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie och teckningskursen är 11 kronor.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt i emissionen är den 7 april och teckningsperioden pågår mellan 14 och 28 april.

Emissionen förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma den 4 april.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Gabather - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -