STILLFRONT
FANTASTISKT MOTTAGANDE UNRAVEL, SIFFROR DRÖJER -VD (Direkt)

2016-03-22 14:13

STOCKHOLM (Direkt) Stillfront fortsätter att med positiva ord beskriva mottagandet av sitt nya spel Unravel. Konkreta försäljningssiffror kan dock komma att dröja tills i mitten av maj.

"Uppmärksamheten kring Unravel har varit fantastisk", sade vd Jörgen Larsson på en presentation i Remiums regi på tisdagen.

Unravel, som släpptes den 9 februari, har utvecklats av Stillfrontägda Coldwood och den amerikanska jätten Electronic Arts (EA) står som spelförläggare. I väntan på faktiska försäljningssiffror resonerade vd:n kring intäktsmodellen där Stillfront, utöver en engångsbetalning för att utveckla Unravel, nu väntar på royalty på försäljningsintäkterna.

"Royaltyn är den bästa jag hittills lyckats förhandla till mig under mina tio år i branschen. Men jag kan tyvärr inte säga mer för då har jag en busslast med amerikanska jurister utanför", sade Jörgen Larsson.

Enligt avtalet ska royaltymellanhavandena mellan EA och Stillfront vara reglerade senast 45 dagar efter utgånget kvartal. Det innebär att det kan dröja tills den 15 maj innan den royalty Stillfront har rätt till för Unravel under årets första kvartal regleras.

Att Unravel släpptes i början av februari, efter att först varit utannonserat till första halvåret 2016, har inte fått Stillfront att justera prognosen om att Coldwood i år ska omsätta 25-35 miljoner kronor, enligt vd:n. En anledning är att en majoritet av försäljningen för ett spel likt Unravel bedöms ske under de första dryga sex månaderna efter lansering.

Men ett spels livslängd kan utökas om nytt nedladdningsbart innehåll lanseras. Jörgen Larsson är dock förtegen även kring denna fråga.

"När det gäller försäljningssiffrorna så har vi inte någon information att ge. När det gäller den andra delen (nytt innehåll, reds anm) så har vi en dialog med EA", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Stillfront handlas på First North sedan i december i fjol, men på lite sikt kan ett listbyte bli aktuellt.

"Ambitionen är att inte vara på First North resten av livet utan att vara listade på Stockholmsbörsens Small Cap-lista. Vi tittar redan på vad som krävs för att vi ska ta oss dit och det vore väldigt bra om vi skulle kunna göra det inom ett år från i dag. Det är en ambition", säger Jörgen Larsson.

Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -