NYHETER I KORTHET ONSDAG 16 MARS (Direkt)

2016-03-16 07:40

INGVES VILL LAGSTIFTA. Rikbankschefen Stefan Ingves vill lagstifta om att bankerna ska tillhandahålla kontanter i enlighet med kundernas behov. Han tycker att tillgången på kontantservice börjar bli för dålig och tycker staten bör ställa krav på bättre service. (DN Debatt)

BATRA STÄNGER DÖRREN. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kommer inte att gå med på att lagstifta om sänkta lägstalöner om de borgerliga vinner nästa val. De övriga tre allianspartierna har öppnat för detta, men körs nu över av Moderatledaren. (Ekot)

ANDERSSON BROMSAR. Finansminister Magdalena Andersson avvisar professor Lars Calmfors önskan om skattehöjningar på 30 miljarder kronor och höjt utgiftstak och ser migrationen som en tillfällig "kostnadspuckel". (DI, DN)

TCO KRÄVER SKATTEREFORM. TCO vill att skatten ska sänkas på arbete och efterlyser en ny stor skattereform, men de politiska låsningarna är stora. (DI)

MP-POLITIKER HOTAR. Tunga MP-politiker i kommuner och landsting hotar med skattehöjningar om regeringen inte skjuter till cirka 10 miljarder kronor nästa är för att klara kostnaderna för flyktingmottagandet. (DN)

BANKER MISSNÖJDA MED FI:S KRAV. Bankföreningen är starkt kritisk till Finansinspektionens beslut att höja bankernas utlåningsbuffert. (SvD)

BOTTENBETYG FÖR AF. Förtroendet för Arbetsförmedlingen når nytt bottenbetyg, enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv. (SvD)

UNIBET-GRUNDARE REDO FÖR TUFF KONKURRENS. Unibets grundare Anders Ström tror inte att sötebrödsdagarna är slut för spelbolagen, trots att de gått svagt på börsen hittills 2016. Han har minskat sitt ägande i Unibet de senaste åren och har investerat i andra spelbolag, bland annat underleverantören Kambi. (DI)

VD-BYTE I VOLVO BLEV DYRT. Volvos tidigare vd Olof Persson får med sig 50 miljoner kronor i lön, bonus, gratisaktier och pensionspremier. Efterträdaren Martin Lundstedt har fått en särskild bonus på 5 miljoner kronor när han skrev på anställningsavtalet. (DI)

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion
Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Fortnox - I dag

{point.key}

Avanza Bank Holding - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -