TELIA SONERA
STÄMMAN SKA RÖSTA OM VARJE ENSKILD LEDAMOT (Direkt)

2016-03-07 12:57

STOCKHOLM (Direkt) Telia Soneras årsstämma kommer få rösta om varje enskild föreslagen styrelseledamot. Det är en förändring från tidigare då stämman röstade om hela den föreslagna styrelsen, som ett kollektiv.

"Det har under en tid tillbaka i Sverige förts en diskussion om möjligheten att rösta om varje enskild ledamot och en del institutioner har framfört sådana önskemål till svenska aktiemarknadsbolag; också till oss. Vi har lyssnat på dem inför årets stämma", uppger Telia Soneras presschef Henrik Westman för Nyhetsbyrån Direkt.

Telia Sonera är därmed bland de första svenska storbolag som bryter normen i Sverige där styrelsen normalt föreslås som ett kollektiv.

Tidigare har även Swedbank uppgett att banken avser genomföra röstningar gällande varje föreslagen styrelseledamot.

Frågan om att ge aktieägare i svenska storbolag möjlighet att rösta om varje styrelseledamot har väckts av utländska investerare. Yngve Slyngstad som är vd för den norska oljefonden, som är storägare i flera svenska bolag, kallade frågan en av de viktigaste för de svenska valberedningarna, enligt en intervju med Dagens Industri i januari.

Inför Telia Soneras årsstämma den 12 april har valberedningen föreslagit omval av Marie Ehrling, Olli-Pekka Kallasvuo, Mikko Kosonen, Nina Linander och Martin Lorentzon. Nyval föreslås av Susanna Campbell, Anna Settman och Olaf Swantee.

Vidare har omval föreslagits av Marie Ehrling till ordförande av styrelsen och Olli-Pekka Kallasvuo till vice ordförande.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt


Telia Company - I dag

{point.key}

Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -