STILLFRONT
GODA LÅNGSIKTIGA FÖRHOPPNINGAR CALL OF WAR - VD (Direkt)

2016-02-25 15:10

STOCKHOLM (Direkt) Stillfronts Call of War bidrog rejält till bolagets försäljningsökning i det fjärde kvartalet och spelutvecklarens vd Jörgen Larsson hoppas på fortsatt tillväxt för speltiteln kommande år.

Call of War lanserades i maj 2015 och genererade drygt 10 miljoner kronor i intäkter i det fjärde kvartalet, vilket kan jämföras med 4,0 miljoner i tredje kvartalet. Hela Stillfrontkoncernen hade en omsättning på cirka 20 miljoner kvartal fyra.

Jörgen Larsson säger sig vara optimistisk kring vad Call of War kommer inbringa, inte bara 2016 utan även kommande år. I sammanhanget nämner han framgångarna för spelet Supremacy 1914 som lanserades 2009.

"Call of War är ett systerspel till Supremacy som hade en tillväxt de första 54 månaderna efter lansering. Det innebär inte att Call of War måste ha det, men det är byggt på samma speldynamik och riktar sig till samma typ av spelare, så det ger oss ganska goda förhoppningar om att Call of War ska växa. Inte bara några enskilda kvartal utan över längre tid", säger vd:n till Nyhetsbyrån Direkt.

Förutom Call of Wars framgångar nämner han just Supremacy som en av huvudpunkterna i det fjärde kvartalet.

"Det som är speciellt glädjande är att Supremacy gör sin bästa period nu, sex och ett halvt år efter att det släppts. Det är viktigt om man ska förstå vilken dynamik det finns runt våra titlar", säger Jörgen Larsson.

I sitt bokslut pekar Stillfront även på att fjolårets lansering av Gladiator Online inte nått upp till förväntningarna.

"Trots att vi hade många bra nyckeltal, och ganska bra trafik, så har det inte omsatts till pengar i tillräckligt hög omfattning. Det är dels en titel, dels en ny motor. Vi kan konstatera att titeln inte slagit, men jag ser det inte alls som uteslutet att motorn kan bära nya titlar som kommer att vara en god affär för oss framgent", säger Jörgen Larsson.

Stillfronts kanske mest uppmärksammade spel på senare tid är Unravel som lanserades 9 februari. Unravel, som utvecklats av Stillfrontägda Coldwood och där Electronic Arts står som spelförläggare, finns för nedladdning till PC samt till spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One.

Jörgen Larsson har dock ingen information att delge om hur försäljningen varit för Unravel.

"Vi har inte den informationen eftersom det är EA som är förläggare och har tillgång till försäljningssiffrorna. Men vi har en bra dialog med EA och kommer att kommunicera mer när vi fått materialet från dem", säger vd:n.

Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -