BIOMETRI
FPC, PRECISE, ST MICRO LANSERAR SÄKERHETSLÖSNING (Direkt)

2016-02-22 07:10

STOCKHOLM (Direkt) Gemalto, Fingerprint Cards, Precise Biometrics och ST Microelectronics lanserar en säkerhetsarkitektur för biometrisk fingeravtrycksautentisering i samband med telekommässan MWC i Barcelona.

Det framgår av ett pressmeddelande.

OEM:er kan implementera den användarvänliga funktionaliteten av fingeravtrycksigenkänning i den senaste generationen wearables och hemelektronik.

Den nya "proof-of-concept"-lösningen ersätter konventionell autentisering med användarnamn och lösenord, vid till exempel betalning, e-biljetthantering, digital åtkomst och tvåfaktorsautentisering, med snabb och säker fingeravtrycksigenkänning.

Samarbetet har resulterat i en lösning som visas på en smartklocka med integrerad fingeravtryckssensor från Fingerprint Cards, fingeravtrycksmjukvara från Precise Biometrics samt en säker NFC-lösning och energisnåla mikrostyrenheter från ST Microelectronics.

Gemalto står för Upteq Ese där användarens identifieringsinformation lagras och för Match-On-Card-applikationen som bekräftar att avtrycket av det finger som placeras på sensorn motsvarar användarens biometriska data.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt


Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -