Interfox Resources
Interfox Resources förändrar sin policy för informationsgivning (Finwire)

2016-02-15 12:43
Prospekteringsbolaget Interfox Resources förändrar sin policy för informationsgivning. Bakgrunden är att Aktietorget vid ett möte med bolaget den 27 januari framförde synpunkter och förslag på förändringar beträffande bolagets informationsgivning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär följande:

* Frågor från enskilda aktieägare. Bolagets ledning har tidigare försökt att besvara frågor, ofta per e-mail, som inkommit från aktieägare. Även om dessa svar endast har innehållit icke kurspåverkande information, föreligger möjligen en risk att svaren misstolkas och leder till spekulationer. Bolaget kommer därför hädanefter inte att svara på några frågor från enskilda aktieägare.

* Pressmeddelanden. Bolaget har tidigare lämnat frekventa uppdateringar och detaljerad
information angående de förhandlingar som pågår i Asien beträffande en försäljning av bolagets tillgång i Tomsk. Enligt Aktietorgets uppfattning har bolaget lämnat information för ofta, utan att den, enligt Aktietorgets åsikt, har tillfört aktieägarna något nytt.

Interfox delar inte den åsikten, men har ändå tillsammans med Aktietorget kommit överens om att pressmeddelanden framöver ska lämnas endast när mycket väsentlig ny information föreligger. Sådan information ska bestå av avgörande framsteg, som exempelvis efter ett ingående av ett helt eller delvis bindande avtal beträffande försäljningen.

Bolaget kommer naturligtvis även omedelbart kommunicera eventuella negativa nyheter, som till exempel i fall man i de pågående förhandlingarna skulle stöta på svårigheter som kan påverka det förväntade resultatet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -