SWEDBANK
MICHAEL WOLF OFÖRSTÅENDE TILL ANKLAGELSER - DI (Direkt)

2016-02-12 22:52

STOCKHOLM (Direkt) Michael Wolf ställer sig oförstående till anklagelserna från Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström om marknadsmissbruk, och menar att det kan vara han själv som är den så kallade visselblåsare som uppmärksammat ordföranden på felaktigheter.

Det säger den före detta Swedbank-vd:n till Dagens Industri på fredagskvällen, och beskriver förloppet ur sin synvinkel:

Michael Wolfs värdepappersaffärer har hanterats av Private Banking i Swedbank, vilka han har godkänt.

I fjol ändrades regelverket avseende rapportering av koncernledningens affärer, och i efterhand har det visat sig att Michael Wolf godkänt affärer i bolag som har funnits på bankens stopplistor samt att de nya rapporteringsrutinerna inte har följts för honom och några i koncernledningen.

Men dels har han inte kännedom om vilka bolag som finns på dessa listor, dels har bankens complianceavdelning följt de gamla reglerna utan hans vetskap.

"Om det är detta anmälan handlar om så är det jag själv som är whistleblowern", säger Michael Wolf till DI och uppger att han fick kännedom om anmälningen först på fredagsförmiddagen via DI.

Han uppger vidare att affärerna i fråga är förlustaffärer, och att Swedbanks compliancechefer har bedömt att det inte rör sig om marknadsmissbruk.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -