NCC
FINNS UTRYMME KONTANT UTDELNING EFTER STARKT ÅR ÄNDÅ - VD (Direkt)

2016-01-28 10:17

STOCKHOLM (Direkt) NCC:s styrelse ser att det efter bolagets goda resultat för det fjärde kvartalet samt för helåret 2015 trots allt finns utrymme att ge en kontantutdelning.

Det säger vd Peter Wågström säger till Nyhetsbyrån Direkt kring det förändrade förslaget som kommunicerades i bokslutskommunikén om att även ge 3 kronor i kontant utdelning, utöver aktier i Housing som ska särnoteras.

"Förslaget är därför en utdelning i det fjärde kvartalet 2016 om 3 kronor per aktie. Då stämmer det bra överens med hur kassaflödet normalt sätt utvecklas. Vi i ledningen känner oss också trygga med den bedömningen", säger han vidare.

NCC har halvårsvisa utdelningar och delade ut 12 kronor för 2014. I slutet av november i fjol meddelade NCC att det inte skulle blir någon kontantutdelning för 2015.

NCC:s siffror för det fjärde kvartalet överträffade vida förväntningarna i SME Direkts prognos.

De många bostäderna att resultatavräkna under det fjärde kvartalet och att NCC:s fastighetsutvecklingsdel levererade ut tre projekt samt hyrt ut mer var bidragande till det bästa kvartalsresultatet hittills i byggbolagets historia, säger Peter Wågström vidare till Direkt.

"Vi lyckades leverera ut alla bostäder till våra kunder, fastän det var stora mängder och vi har fått betalt. Vi resultatavräknar först efter betalning", säger han vidare.

I kvartalet resultatavräknades totalt 2 187 bostäder till privatkund och 987 bostäder till investerarmarknaden.

Han säger vidare att det även skett en marginalförbättring inom entreprenadverksamheten i såväl Finland som Sverige.

"Vi ser även att volymerna börjar komma inom den svenska entreprenadrörelsen", säger han.

Plumpen i protokollet är Norge, säger han med tillägget att bolaget där jobbar aktivt med att styra upp verksamheten och har ändrat vissa processer. Det tar dock lite tid då det gäller att leverera färdigt projekt som tickar på en period med omsättning fast utan marginal, säger han.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918
Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -