Interfox Resources
Interfox Resources ger en uppdatering från förhandlingarna i Hongkong (Finwire)

2016-01-21 09:21
Prospekteringsbolaget Interfox Resources, IFOX, vars ledning just nu befinner sig i Hongkong för förhandlingar har uppdaterat sina aktieägare, vilka enligt styrelsen inkommer med en mängd frågor.

De flesta av aktieägarnas frågor rör oljepriset, fallet på de kinesiska börserna samt uppgifter som cirkulerar om förbud för vissa kinesiska statsägda oljebolag att köpa nya tillgångar.

Interfox Resources-ledningen skriver att oljeprisnedgången pågått sedan en tid tillbaka och att det inte kommer som någon överraskning i förhandlingarna. Företaget kommenterar emellertid de kinesiska förbuden.

"Vissa statsägda oljebolag köper huvudsakligen produktionsbolag. Värderingen av dessa påverkas direkt av oljepriset. Därför är det förståeligt att dessa bolag avvaktar nya affärer i en tid då oljepriset faller mycket snabbt. IFOX är däremot ett prospekteringsbolag, vars olja och gas ska utvinnas långt senare. IFOX potentiella köpare påverkas inte av några sådana restriktioner samt har erforderligt kapital tillgängligt och påverkas därför inte av fallande kurser och en för tillfället sviktande finansmarknad", skriver Interfox Resources.

Mats Hård
mats.hard@finwire.se, 0738-50 35 45
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -