På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Gripen Oil & Gas
Gripen Oil & Gas anser att det är svårt att få lönsamhet i Sverige - vill avnoteras (Finwire)

2015-12-23 08:59
Prospekteringsbolaget Gripen Oil & Gas kallar sina aktieägare till en extra stämma den 28 januari nästa år. Företaget uppger att det är svårt att utvinna olja och gas lönsamt i Sverige, och framöver vill man kunna utvärdera projekt utanför Sveriges gränser. Vidare föreslår bolaget att aktien avnoteras.

Styrelsen föreslår att prospekteringsbolaget, som prospekterar i Östergötland och på Gotland, skall minska aktiekapitalet med cirka 10,2 miljoner, avnotera aktien och ge ett bemyndigande att öka antalet aktier med högst 292.889.240 stycken.

Gripen Oil & Gas vill undersöka andra alternativa marknadsplatser för handeln av aktien.

"Bakgrunden till förslaget att avnotera aktien är den nuvarande marknadsplatsen motvilja att erbjuda handel för bolag med verksamhet utanför Sverige. Baserat på den nuvarande utmanande marknaden för prospektering och utvinning av georesurser och svårigheten att lönsamt utvinna olja och gas i Sverige gör styrelsen bedömningen att det är viktigt för bolaget att ha flexibilitet och manöverutrymme att utvärdera projekt och bolag även utanför Sveriges gränser", skriver prospekteringsbolaget.

När det gäller bemyndigandet att genomföra nyemission söker styrelsen ett bemyndigande utan aktieägarnas företrädesrätt. Bakgrunden är att bolaget snabbt och kostnadseffektivt skall kunna besluta om nyemissioner för att tillföra bolaget kapital, bredda ägarbasen eller förvärva bolag.

Mats Hård
mats.hard@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -