CombiGene
CombiGenes vetenskapliga grundare har publicerat artikel (Finwire)

2015-12-03 09:01
CombiGenes vetenskapliga grundare Merab Kokaia och David Woldbye är medförfattare av en aktuell artikel i Neurobiology of Disease. Det framgår av ett pressmeddelande.

Artikeln heter ”Translational approach for gene therapy in epilepsy: Model system and unilateral over expression of neuropeptide Y and Y2 receptors” och som medförfattare står även andra forskare från universiteten i Lund och Köpenhamn.

Studien handlar som titel antyder om precis det behandlingskoncept som CombiGene vill utveckla, även om studien till största del ägde rum före 2015 och inte var sponsrad av bolaget

Resultaten stödjer behandlingskonceptet men det speciella med denna studie var den djurmodell som användes. Råttor användes som försöksdjur och dessa utvecklar temporallobsepilepsi efter hjärnskada på samma sätt som patienter, dvs med oprovocerade anfall som kan komma närsomhelst. Att en djurmodell liknar situationen för mänskliga patienter brukar inom läkemedelsutveckling kallas att modellen har ett högt translationellt värde, och om de modeller som används har ett högt translationellt värde så reduceras risken för att den effekt man ser på försöksdjur inte kan reproduceras på patienter, skriver bolaget.

Artikeln publicerades online för några dagar sedan: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26607785

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Combigene - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -