A1M Pharma
A1M Pharmas teckningsoptioner tecknades till 88,6 procent (Finwire)

2015-12-01 16:31
Forskningsbolaget A1M Pharma har avslutat sin nyttjandeperiod för teckningsoptioner av serie TO 1. Totalt nyttjades 2.710.301 teckningsoptioner, innebärande en nyttjandegrad om cirka 88,6 procent, framgår det av ett pressmeddelande.

Genom teckningsoptionerna tillförs Lundabolaget därmed cirka 15,5 miljoner kronor efter emissionskostnader. Emissionskostnaderna uppgick till 0,8 miljoner kronor.

- Vi är mycket nöjda med utfallet som innebär att bolaget tillförs 15,5 miljoner kronor efter emissionskostnader. Om vi lägger ihop det med resultatet av emissionen i våras, har vi i år lyckats ta in cirka 47,4 miljoner efter emissionskostnader. Detta kapital ger oss rätt
förutsättningar att fortsatt kunna hålla en hög takt i utvecklingsarbetet och det är glädjande att vi har våra aktieägares förtroende, säger A1M Pharmas vd Tomas Eriksson i en kommentar.

När det gäller aktieägarskaran så har teckningsoptionerna inneburit att bolaget tillförts totalt cirka 450 nya aktieägare. Under året har aktieägarantalet mer än fördubblat, enligt A1M Pharma-chefen.

- Det är mycket glädjande att vi får in så många nya aktieägare och jag vill passa på att hälsa dem välkomna till bolaget. Vi är övertygade om att vi är på rätt väg och har stor potential att vidareutveckla vår redan starka plattform med utvecklingsprojekt till
nästa steg. Under 2015 har vi mer än fördubblat antalet aktieägare.

Mats Hård
mats.hard@finwire.se, 0738-50 35 45
Nyhetsbyrån Finwire

Guard Therapeutics Intl. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -