POLITIK
UPPREPAR REDO GÖRA UPP MED REGERINGEN - ULLENHAG (L) (Direkt)

2015-11-25 10:42

STOCKHOLM (Direkt) Liberalerna siktar mot att vara med och bilda en ny Alliansregering och partierna kommer då, till skillnad från den nuvarande regeringen, att vara förberedda. Men fram till dess är Liberalerna beredda att ta ansvar för Sveriges stora frågor, som migration och integration.

Det sade Erik Ullenhag, Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson, i onsdagens riksdagsdebatt om rambeslutet för 2016 års budget.

"Med den svaga regeringen vi har är det viktigt att ta ansvar", sade han.

Han noterade att Liberalerna redan efter migrationsöverenskommelsen sade att det kommer att behöva göras mer för flyktingsituationen, och det gäller fortfarande.

"Vi ska komma ihåg att det är ganska trevligt att bo i ett land som folk flyr till, inte flyr från", sade han.

Erik Ullenhag sade att den svenska arbetsmarknaden kommer att behöva reformeras om Sverige ska lyckas få nyanlända i arbete.

"Jag tycker det är bättre om människor kommer in på arbetsmarknaden till något lägre lön, än att de inte kommer in på arbetsmarknaden överhuvudtaget", sade han.

Erik Ullenhag talade också om sitt partis förslag på skatteområdet och sade att "vi behöver beskatta det som är dåligt mer, men hitta utrymme för att sänka skatten på jobb och företag".

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -