Traveas
Traveas går samman med Everysport (Finwire)

2015-11-24 08:16
Traveas har tecknat avtal om att gå ihop med Everysport. Affären kommer att ske genom en apportemission och tanken är att det nya bolaget skall omsätta runt 55 miljoner kronor nästa år. Affären ska godkännas på en extra bolagsstämma den 22 december, enligt ett pressmeddelande.

Traveas har ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägarna till Everysport avseende förvärv av samtliga aktier i Everysport, ett bolag som har dotterbolag såsom Newsme, FotbollDirekt Sverige, Elite Prospects SportsDB, S Sverige, Everysport Community samt 90,1 procent av aktierna i Sportomedia.

Traveas och Everysport har bedömts ha likvärdiga värderingar. Efter apportemissionen kommer därför Everysports aktieägare att kontrollera halva Traveas.

Huvudaktieägarna i Everysport, Po Pa och Menmo, som tillsammans innehar cirka 87 procent av aktierna i Everysport, har förbundit sig att inte sälja några aktier under det första året och övriga aktieägare, åtta privatpersoner som också är anställda i bolagen, under en period om sex månader från tillträdesdagen.

Under förutsättning att transaktionen genomförs kommer Traveas att byta namn till Everysport Media Group.

Traveas grundare och vd, Gustaf Karling, kommer att fortsätta som vd för den nya koncernen.

Aktietorget kommer genomföra en granskningsprocess av huvudägarna i syfte att genomlysa dem som nya storägare i Traveas. Traveas aktie kommer att placeras på observationslistan till dess att denna process är avklarad.

Det sammanslagna bolaget bedöms ha en omsättning under 2016, proforma, på cirka 55 miljoner kronor. Förvärvet gör också att Traveas blir ledande inom sport. Bolaget uppger också att affären skapar bättre förutsättningar för att nå ett ebitda-resultat om 7-10 procent under 2016.

”Förvärvet ger Traveas inte bara en mer kritisk massa med många duktiga medarbetare och stor erfarenhet av sportmedier, utan även nya huvudägare. Johan Ejermark och Magnus Wide som är personerna bakom PoPa och Menmo är duktiga entreprenörer med ett flertal framgångsrika bolag bakom sig som till exempel Mobenga. Som grundare av Traveas ser jag mycket fram emot att få in dem som ägare i Traveas och som blivande partners på den här resan”, säger Gustaf Karling.

"Genom samgåendet skapar vi en fantastisk portfölj av intressedrivna sportsajter. Tillsammans med våra externa partners får vi ett unikt starkt erbjudande för annonsörer som vill nå en sportintresserad publik", säger Johan Ejermark en av grundarna av Menmo/Popa som är huvudägare i Everysport.

Lovisa Elardt och David Klose på Moll Wenden Advokatbyrå har biträtt säljarna och Jonas Gibson på Navia Law och Johan Winnerblad på Vinge har biträtt köparen i affären.

Mats Hård
mats.hard@finwire.se, 0738-50 35 45
Nyhetsbyrån Finwire

Everysport - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -