Gabather uppvisar lovande resultat ifrån utvecklingen av Gaaba-002 (Finwire)

2015-10-23 08:55
Gabathers vidare produktutveckling av substansen Gaaba-002, som sker i samarbete med School of Medical Sciences, University of New South Wales i Sydney, visar lovande resultat.

University of New South Wales har i elektrofysiologiska studier med en för ändamålet preparerad nervvävnad visat att bolagets substans Gaaba-002 påverkar Gaba-A receptorn som en så kallad positiv modulator. Till skillnad ifrån andra positiva modulatorer, visar resultaten ifrån samma studie att Gaaba-002 inte ger någon direkt effekt på neuron-populationen, vilket minimerar risken för sedativa eller konvulsiva effekter eller biverkningar, heter det i pressmeddelandet.

University of New South Wales tänker nu fortsätta med att vidare definiera den verkansmekanism som Gaaba-002 uppvisar, skriver bolaget.

- Gabather har nu samlat starka resultat för läkemedelskandidaten Gaaba-002 som möjliggjort beslut inför framtida utveckling av denna substans. Vi är väldigt glada att se att vår målsättning att utveckla nya kraftfulla läkemedel för centrala nervsystemet med samtidigt små biverkningar går i rätt riktning, säger vd Bert Junno.

Gabather har sedan tidigare kommunicerat att resultaten ifrån toxicitetsstudierna kommer ifall de är lyckosamma att utgöra en av de viktigaste delarna i en ansökan till läkemedelsmyndigheterna om att påbörja kliniska studier.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Gabather - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -