Axonkids erhåller produktgodkännande för försäljning i Kina (Finwire)

2015-08-18 11:32
Axonkids har nu fått CCC-godkännande för sina produkter i Kina, vilket från den sista september kommer att vara lagstadgat för att få saluföra bilbarnstolar i landet. CCC- godkännande är Kinas motsvarighet till det europeiska ECE och med införandet av detta ämnar den kinesiska staten kvalitetssäkra de bilbarnstolar som når marknaden. Med detta
kommer de tillverkarna som inte når upp till kraven att tagas bort från marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kina inför som tidigare kommunicerats för 2015 ett eget godkännande då landet ämnar
höja kvaliten på de produkter som når marknaden. Godkännandeprocessen är mycket rigorös och innehåller förutom mycket tuffa krockprov också godkännande av manualer, märkning av produkter samt godkännande av tillverkningsanläggning. Alla varumärken som önskar sälja bilbarnstolar måste fram till sista september genomgå denna process som tar cirka 6 månader.

Axonkids har nu gjort klart alla steg och har med detta fått CCC-godkännande för sin produktfamilj. Det är till följd av osäkerheterna på marknaden ett viktigt steg för bolaget då detta visar att produkterna håller hög kvalité och ger möjligheter att fortsätta den förväntade expansionen i Kina.

Det säljbolag Axonkids samarbetar med i Kina gör nu en plan för höstens aktiviteter och med det en uppdaterad säljprognos utifrån detta. Försäljningen har i väntan på godkännandet inte tagit den fart man önskat men med detta säkerställt tar nu leveranserna ut till kunderna på plats fart igen.

"Det har inneburit mycket hårt arbete och tagit längre tid än vad vi först kunde tro att gå igenom hela godkännande processen. Att vi nu fick CCC-certifikatet känns fantastiskt då detta är en nödvändighet för att få den ökning vi vill ha i Kina. Det visar också på den kvalité som våra produkter håller", säger Tony Qvist, vd i Axonkids.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Axkid - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -