NEW YORK
SEMTECH RASAR PÅ SVAG KVARTALSRAPPORT, S&P500 -0,1% (Direkt)

2015-05-28 22:51

STOCKHOLM (Direkt) De amerikanska börserna stängde med röda siffror under torsdagen. Investerare oroade sig för att den amerikanska räntan kommer att höjas i år samtidigt som de bevakade greklandsamtalen i hopp om en lösning snart kan komma att ske.

Dow Jones Industrial Average sjönk 0,2 procent till indexnivån 18.126. S&P500 backade med 0,1 procent till nivån 2.121 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades 0,2 procent ned till 5.098.

Omsättningen i antal aktier uppgick till 700 miljoner på New York Stock Exchange samt 1,7 miljarder på Nasdaq.

Aktiemarknaden tyngdes av tvetydliga signaler om Greklands förhandlingssamtal. Under onsdagen meddelade landets premiärminister Alexis Tsipras att landet var i slutskedet av att nå en uppgörelse med sina internationella långivare. EU-tjänstemän hade en mindre positiv attityd till beskedet och sa att det fortfarande finns mycket arbete kvar att göra.

Vidare publicerades data som visade att nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade till 282.000, under vecka 21. Enligt Bloomberg News snittprognos hade analytiker räknat med 270.000 nya sökande.

Dessutom meddelade San Fransiscos Fedchef John Williams att USA troligen kommer att höja reporäntan i år, i och med att landet nu återhämtar sig från ett svagt första kvartal.

På aktiegolvet rusade Abercrombie & Fitch med 13,5 procent, vilket var den högsta ökningen på över ett år. Klädkedjans tonårsfokuserade kedja Hollister visade tecken på förbättring, vilket ansågs positivt för företaget som har haft svårt att göra en comeback.

Ralph Lauren, som också är en klädkedja, steg med 2,8 procent efter att Goldman Sachs uppgraderat företagets rekommendation till köp.

Även Go Pro avancerade, med 6,7 procent. Bolaget, som tillverkar kameror för actionsport, jobbar på en drönarprodukt.

Semtech, som är en leverantör till Samsung, gick i motsatt riktning efter ett fall på 12,8 procent till den lägsta nivån sedan 2011. Varken intäkter eller resultatet nådde upp till analytikernas estimat, då Samsungs efterfrågan av företagets produkter varit lägre än förväntat.

Den tioåriga räntan ökade 1 punkt till 2,14 procent.

Julia Hederstierna +46 8 5191 7911
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -