FINGERPRINT CARDS
STÖTTAT GOOGLE I FINGERAVTRYCKSTEKNOLOGI (Direkt)

2015-05-28 22:45

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards, FPC, har stöttat Google i utvecklingen av fingeravtryckssensorteknologi i förhandssläppet av operativsystemet Android M, som presenteras vid Googles utvecklingskonferens I/O i San Francisco 28-29 maj.

Det skriver Fingerprint Cards i ett pressmeddelande.

Vid Google I/O 28-29 maj ges utvecklare en förhandsvisning av de nya funktionerna i den kommande Android M releasen. En av de mest signifikanta nyheterna i Android M är att plattformen stöder fingeravtryckssensorer.

Genom att tillhandahålla prototypenheter som integrerar touchsensorerna FPC1020 och FPC1025, har Fingerprint Cards hjälpt och samarbetat med Google från utveckling tillintegration av stödet för fingeravtryckssensorer i Android M, uppger bolaget.

"Vi ser nu en snabb utrullning av Android smartphones med integrerade touchsensorer, vilket möjliggörs av FPC:sbreda portfölj av touchsensorer. Genom att tillhandahålla stöd för fingeravtryckssensorteknologi i Android M tar Google ett stort steg med ett säkrare och enklare sätt att verifiera användaren. Detta kommer att sporra apputvecklare till nya innovationer, ge ökade användningsområden för Androidsmartphones och påskynda marknadstillväxten av fingeravtryckssensorer", säger FPC:s vd Jörgen Lantto i en kommentar enligt pressmeddelandet.

Att Android M-plattformen stöder fingeravtryckssensorer kommer att ge utvecklare av applikationer möjligheten att dra nytta av fingeravtryckssensorer med kompatibel hårdvara för säker användarverifiering, vilket eliminerar behovetav PIN-koder och lösenord för att identifiera och verifiera användaren, skriver FPC.

I Android M releasen kommer Google att introducera betaltjänsten "Android Pay". "Android Pay" kommer även att stödja fingeravtryckssensorer för betalningar i affär och via appar.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -