PETROGRAND
SKA ANSTÄLLA NY FINANSCHEF, SHELTONFRÅGA REGLERAD (Direkt)

2015-04-27 19:03

STOCKHOLM (Direkt) Den nya styrelsen i Petrogrand har ambition att tillsätta en ny finanschef inom kort, och den tror vidare att en lösning på ägandefrågan kring Shelton Petroleum kommer att kunna lösas på sikt.

Det framgår av en operativ uppdatering från Petrogrand.

"Styrelsen har även tittat på frågorna sammanhängande med den inhemska bolagsadministrationen och statusen på korsägandet av aktier med Shelton Petroleum. Dessa frågor är viktiga då det ömsesidiga aktieägandet är en betydande tillgång i respektive bolags balansräkning. En god dialog finns upprättad med Shelton Petroleum, och styrelsen bedömer att en lösning kommer att kunna presenteras på sikt", skriver Petrogrand och fortsätter:

"Vad gäller bolagets tidigare pressmeddelanden om avyttring respektive återgång av Sheltonaktierna, har det numera visat sig att formellt fullbordades inte övergången varför aktierna hela tiden kvarblivit i Petrogrands dotterbolag. Den förlikningsöverenskommelse som sedermera ingicks stadgar att vardera parten slutligt avstår från anspråk på andra parten. Frågan är således slutligt reglerad".

Vidare meddelar Petrogrand att styrelsen inlett en omfattande due diligence-studie av finansiella och legala frågor i koncernen i stort i syfte att belysa viktiga förhållanden i bolaget.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -