PROSTALUND
TAR MARKNADSANDELAR I USA - VD (Direkt)

2015-03-26 12:28

STOCKHOLM (Direkt) Urologibolaget Prostalund vädrar morgonluft i USA efter en storaffär i branschen som sätter godartad prostataförstoring i fokus igen, och Prostalund tar marknadsandelar i landet.

Det sade vd Magnus Bolmsjö vid småbolagsdagen Sedermeradagen i Lund på torsdagen.

"Köpet, där Boston Scientific köpte ett bolag för 1,6 miljarder dollar, är intressant eftersom det skickar en signal till oss om att godartad prostataförstoring är på väg att bli högsta mode igen", sade han.

Åkomman, sade han dessförinnan, diskuterades mer bland urologer för några år sedan men har sedan dess blivit något mindre "het".

Han sade också att Prostalund tar marknadsandelar från konkurrenterna, tack vare att ingreppet Lundabolaget erbjuder går fortare och genom bedövning är smärtfri.

"Vi har lanserat detta tillbehör", sade han om bedövningsmetoden, "och vi är inte så ängsliga: vi tar marknadsandelar tack vare vår bättre produkt."

Medan Prostalund i USA kämpar för att ta marknadsandelar är utmaningen i Sverige och Europa att över huvud taget etablera bolagets metod med temperaturbehandling av prostatan för att eliminera den vävnad som täpper till och orsakar problem med vattenkastning. Detta sker genom att bolagets Coretherm-kateter förs in genom urinröret och upp till prostatan, varpå behandlingen sätts i gång.

Strategin är att försöka få patienterna att kräva denna behandling, som konkurrerar med kirurgiska och jämförelsevis omfattande ingrepp om vårdapparatens pengar.

Vad gäller Kina har Prostalund under de senaste veckorna arbetat med registreringar, och vd Magnus Bolmsjö reser dit efter påsk.

"Vi har en distributör som köpt in sig i vår teknik, och vi jobbar med produktutveckling och patentportfölj", sade bolaget.

Vidare har ett samarbete etablerats i Turkiet "som kommer att ta oss vidare till Mellanöstern", hette det i presentationen.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920
Nyhetsbyrån Direkt


ProstaLund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -