NEW YORK
POSITIV BEIGE BOOK LYCKADES INTE HÖJA, DJIA -0,6% (Direkt)

2015-03-04 22:24

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna sjönk på onsdagen, trots att Feds Beige book innehöll positiva tongångar om den amerikanska ekonomin. Dock landade ADP:s jobbsiffra under förväntningarna, vilket kan ha höjt nervositeten inför fredagens officiella statistik.

"Marknaden är känslig för nedgångar på kort sikt, främst på grund av att värderingarna är rätt uttänjda. Det är svårt i dagsläget att hitta billiga delar av marknaden", sade Dan Morris, global investeringsstrateg på TIAA-CREF Asset Management, till Bloomberg News.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average stängde ned 0,6 procent till indexnivån 18.096, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,3 procent till 4.967. Det bredare S&P 500 sjönk 0,4 procent till 2.098.

Omsättningen uppgick till 700 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1,8 miljarder aktier på Nasdaq.

I Feds Beige book framgick att den amerikanska ekonomin växte över större delen av USA under januari och fram till mitten av februari. Bland annat växte både tillverkningsindustrin och konsumtionen.

ADP:s inofficiella jobbrapport visade att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 212.000 personer i februari.

Bloomberg News konsensusprognos pekade mot att sysselsättningen skulle öka med 219.000 personer.

ISM-indexet för tjänstesektorn i USA steg till 56,9 i februari jämfört med 56,7 föregående månad. Här väntades ett index på 56,5.

På bolagsfronten sjönk klädmärket Abercrombie & Fitch med 16 procent efter att det rapporterat en större nedgång i jämförbar försäljning än väntat för det fjärde kvartalet.

Aluminiumproducenten Alcoa föll 3,9 procent efter att Bank of America dragit ned sin rekommendation till neutral. Bland annat hänvisade banken till att Alcoa lär få valutamotvindar från en allt starkare dollar.

En av dagens största förlorare var it- och telekombolaget Neustar som rasade 11,5 procent. En amerikansk konkurrensmyndighet inriktad mot telekom föreslog att svenska Ericsson ska ta över ett kontrakt gällande att hantera telefonnummer för mer än 500 miljoner kunder. Neustar har haft uppdraget sedan 1997.

Bland bolagen i Dow Jones gick det tyngst för American Express och Caterpillar som sjönk 1,6 respektive 1,3 procent. Av de få aktier som var mot ström gick United Health och McDonalds bäst med uppgångar på 0,5 respektive 0,9 procent.

På räntemarknaden var räntan på en tioårig amerikansk statsobligation ned 1 punkt på 2,11 procent.

Martin Hedengren +46 8 51 91 79 11
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -