SEAMLESS
KAN TÄNKA SIG SÄLJA ANDRA AFFÄRSOMRÅDEN ÄN SEQR - VD (Direkt)

2015-02-16 13:11

STOCKHOLM (Direkt) Seamless vd Peter Fredell kan tänka sig att sälja delar av bolaget för att få in pengar till SEQR, bolagets lösning för mobila betalningar.

Det säger Peter Fredell till Nyhetsbyrån Direkt.

I det fjärde kvartalet uppgick Seamless kassaflöde, inklusive investeringar och finansiering, till -70 miljoner kronor. I kassan fanns det vid årsskiftet 105 miljoner kronor kvar.

"Vi ser inte nu att vi behöver ta in externa pengar. Men om man är ett kassaflödesnegativt bolag har man ett bäst-före-datum när det börjar lukta illa", säger Peter Fredell till Nyhetsbyrån Direkt.

Seamless försöker flytta fram detta bäst-före-datum genom att sänka kostnadsnivån i bolaget. Seamless har som mål att sänka kostnaderna med 80 miljoner kronor på årsbasis.

Skulle inte kostnadssänkningen lyckas i tillräcklig mån har styrelsen alltid valet att renodla, enligt Peter Fredell. Han lyfter särskilt fram området Transaktionsväxel som under 2014 omsatte 38 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat på 9,7 miljoner kronor.

"Det affärsområdet borde ha ett värde som är större än hela vårt börsvärde", säger Peter Fredell.

Samtidigt som bolaget försöker kapa kostnaderna har ledningen valt att återköpa 1 miljon aktier under 2014. De återköpta aktierna ska användas som grund i ersättningsmodeller för anställda utanför Sverige, säger Peter Fredell.

Martin Hävner +46 8 5191 7919
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -