INDUSTRIVÄRDEN
OTROLIGA RESURSER BAKOM MEDIEDREV - MARTIN-LÖF (Direkt)

2015-01-22 10:44

STOCKHOLM (Direkt) Industrivärdens avgående styrelseordförande Sverker Martin-Löf anser att sfären och han själv har blivit utsatt för ett kuppartat mediedrev. Hans tankar kring vem som kan ligga bakom vill han inte avslöja.

"Vi vet ju inte vad syftet är med det vi är utsatta för, eller som jag är utsatt för. Det verkar ju finnas sådana otroliga resurser bakom, och kraft och förmåga att ljuga, vinkla information, anklaga och förtala", säger Sverker Martin-Löf till Nyhetsbyrån Direkt.

På torsdagen kom beskedet att Sverker Martin-Löf lämnar alla sina styrelseuppdrag i Industrivärdensfären i samband med vårens stämmor. Utträdet kommer efter artiklar under flera månader, främst i Svenska Dagbladet Näringsliv, om bland annat nyttjandet av SCA:s privatjet.

Vem kan ligga bakom en sådan kampanj som du misstänker att det handlar om?

"Om jag spekulerar i det så skulle det bli ett himla liv. Så det går inte", svarar Sverker Martin-Löf.

Men du har dina tankar?

"Absolut".

Sverker Martin-Löf säger att beslutet att lämna helt och hållet är hans eget. Ingen har bett honom att avgå.

"I och med att drevet pågår, och att man inte kan försvara sig mot det, så blir man ju ingen tillgång i det dagliga arbetet, som blir så stört. Då är det bättre att inte göra den plågan längre än nödvändigt, för företagens bästa", säger Sverker Martin-Löf.

Hans hastiga sorti utlöser en lång rad rockader i gruppens styrelser. Industrivärden och Handelsbanken står inför vd-rekryteringar i och med att Anders Nyrén tar över ordförandeklubban i investmentbolaget samtidigt som Pär Boman blir ordförande i Handelsbanken.

"Vi hade planerat i stora drag det mesta, så det fanns en handlingsplan som ligger till grund för de förändringar som görs", säger Sverker Martin-Löf.

Martin Hävner +46 8 5191 7919
Nyhetsbyrån Direkt


Industrivärden C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -