SEAMLESS
SKULDSÄTTNING I VD:S BOLAG BAKOM INSYNSAFFÄRER (Direkt)

2014-12-16 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Seamless vd Peter Fredell har under de senaste veckorna gjort flera transaktioner i bolagets aktie. Seamless försöker i ett skriftligt uttalande förklara varför.

"Den senaste tidens kursvolatilitet i Seamless-aktien har föranlett vd Peter Fredell att via sina bolag göra köp, försäljningar och omflyttningar av Seamless-aktier för att aktivt arbeta med bolagens balansräkningar och nettoskuldsättningsgrad", skriver Seamless i ett uttalande.

Sedan den 24 november har Peter Fredell via bolag gjort fem affärer, enligt vad som är känt via Finansinspektionens insynslista fram till dags dato.

Den 26 november köpte han 635.000 aktier och i fyra affärer, den senaste daterad den 9 december, har han totalt sålt 530.000 aktier.

Affärerna kommer enligt bolagets uttalande fortsätta "under överskådlig" tid eftersom det finns " ett gynnsamt läge för förflyttningar av delar av innehavet till mer skattemässigt effektiva strukturer", skriver bolaget med hänvisning till bland annat kursen i Seamless som i uttalandet betecknas som historisk låg.

Peter Fredell äger enligt Finansinspektionen drygt 5,1 miljoner aktier. Han var i slutet av september bolaget näst största ägare med cirka 12 procent av aktierna.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -