SCN
3 APOTEKSKEDJOR TAR IN APTITLESS I SORTIMENTET (Direkt)

2014-09-11 10:21

STOCKHOLM (Direkt) Scandinavian Clinical Nutrition, som handlas på NGM MTF, meddelar att tre svenska apotekskedjor tar in bolagets produkt Aptiless i sortimentet under oktober månad och framåt. Detta innebär att Aptiless kommer att säljas i upp till 500 nya försäljningsställen i Sverige, en fördubbling jämfört med idag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aptiless är en aptitdämpande produkt för viktminskning.

"Beskedet från kedjorna är otroligt glädjande och innebär att Aptiless kommer att säljas i upp till 1.000 butiker i Sverige om vi inkluderar hälsofackhandeln. Förutom den försäljningsökning som vi givetvis förväntar oss som resultat av detta är det viktigt att poängtera att Aptiless nu får ännu en viktig kvalitetsstämpel genom apotekens godkännande av produkten. Detta tror vi även kan få positiv effekt på försäljningen av Aptiless i hälsofackhandeln", skriver SCN:s styrelseordförande Jim Blomqvist i pressmeddelandet.

Enligt SCN avvaktar ett par ytterligare apotekskedjor med sina beslut tillsvidare men bolaget hoppas att även dessa kan komma att ta in Aptiless efter årsskiftet.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -