FINNVEDEN BULTEN
BRA ORDERINGÅNG, FÖRSÄLJNING 2 KV - ANALYT (Direkt)

2014-07-11 10:35

STOCKHOLM (Direkt) Fordonsunderleverantören Finnveden Bulten levererade ett kvartalsresultat i stort sett i nivå med förväntningarna, med god orderingång och försäljning. Kassaflödet var dock lite på den svaga sidan och valutautvecklingen hade en större negativ effekt än väntat.

Den bilden ger Carl Bertilsson, analytiker på Handelsbanken Capital Markets för Nyhetsbyrån Direkt.

"Jag tycker att det var en överlag bra rapport, i stort sett i linje med vad vi väntat. Inte minst orderingången var bra", säger han, med tillägget att det var första gången som bolaget redovisade resultat exklusive den sålda divisionen Metal Structures, varför jämförelser med tidigare kvartal kan vara svåra.

Finnveden Bultens nettoomsättning uppgick till 618 miljoner kronor (479) under det andra kvartalet och orderingången landade på 649 miljoner kronor (466).

Rörelseresultatet blev 37 miljoner kronor (39), vilket ger en rörelsemarginal på 6 procent (8,2). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -59 miljoner kronor (42).

"Rörelseresultat var vid första påseende kanske något av en besvikelse, men justerat för valutaeffekter på -6 miljoner var det faktiskt lite bättre än vi räknat med", säger Carl Bertilsson.

Det negativa kassaflödet förklarar Finnveden Bulten med kostnader den kraftiga expansionen och rörelsekapitaluppbyggnaden, förklaringar som Handelsbanksanalytikern menar är rimliga.

"Bolaget binder mycket kapital, men givet att det här är ett investeringstungt kvartal tycker jag inte att det är särskilt oroande", säger han.

Finnveden Bulten handlades vid 10.30-tiden till 77:25 kronor, en nedgång på drygt 4 procent. Årets uppgång summeras dock fortfarande till nästan 54 procent.

Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt


Bulten - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -