På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SWEDISH MATCH
GENOMFÖR PRISSÄNKNING PORTIONSSNUS KRONAN (Direkt)

2014-05-06 17:55

STOCKHOLM (Direkt) Swedish Match håller på att sänka priset på sitt snusvarumärke Kronan. Sänkningen gäller priset till detaljhandeln och omfattar Kronan portionssnus som finns i tre varianter: original, vit portion och stark vit. Kronan lössnus omfattas inte.

Det bekräftar Swedish Match för Nyhetsbyrån Direkt på tisdagseftermiddagen.

Kronan säljs inom det så kallade mellanprissegmentet och Swedish Match berörde ämnet vid sin senaste rapportpresentation då fjolårets lansering av Kronan stark vit diskuterades.

"Den produkten har ännu så länge inte gått så bra, men det visar att det är ett segment (mellanpris, red anm) som prismässigt har svårt för att attrahera konsumenterna. Så det är en av de saker som vi bevakar noga", sade vd Lars Dahlgren på telefonkonferensen i februari.

Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Direkt är prissänkningen omkring 4 kronor per dosa, en uppgift som Swedish Match inte vill bekräfta.

Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt


Swedish Match - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -