MATSE HOLDING
HANDELN PÅ FIRST NORTH INLEDS 25/4 (Direkt)

2014-04-23 18:16

STOCKHOLM (Direkt) Matse Holding blir nästa tillskott till Nasdaq OMX First North-lista.

Listningsplanerna har tidigare beskrivits i media och det står nu klart att handelsstart sker den 25 april med kortnamnet MAT.

Kortnamnet ger också vägledning kring verksamheten för skaran med dagligvaruhandlare som är listade eller börsnoterade utökas nu med ytterligare ett bolag. Basen i Matse Holdings verksamhet är Mat.se, en fristående dagligvaruhandel på nätet, ett par matsajter, en leveransverksamhet (Cold Cargo Sweden AB) samt Bonheur. Den senare kommer att slås ihop med Matse Holding.

Mat.se har varit uppe sedan juli 2012. En kapitalanskaffning gjordes under förra året i form av en nyemission som gav 60 miljoner kronor. Styrelsen bedömer att Matse Holding nu är med god marginal rustat för att finansiera verksamheten de närmaste tolv månaderna.

"Vi har en trimmad organisation, positiva synergier mellan bolagen och är välkapitaliserade. Det ger oss mycket goda förutsättningar att växa och nå ett positivt kassaflöde under 2016. Målet under 2014 är att bygga marknad i Stockholm och befästa vår ledande position i Göteborg", säger Måns Danielson, vd för Matse Holding, i ett pressmeddelande på onsdagen.

Bolaget blir publikt med cirka 5.000 aktieägare i utgångsläget. Ägandet är dock starkt koncentrerat med tre ägare som kontrollerar nära 79 procent av aktierna.

Vd Måns Danielson avstår på fråga från Nyhetsbyrån Direkt från att ge någon indikation vilket marknadsvärde bolaget siktar på vid listningen. Innan fjolårets emission värderades bolaget till 185 miljoner kronor.

Verksamheten har visat snabb tillväxt de senaste två åren. Under 2013 omsattes 58,9 miljoner kronor (Matse AB), upp från 13,7 miljoner 2012. Resultat och kassaflöde har varit negativt. Efter finansiella poster var resultatet -24,8 miljoner i fjol (-17,8).

Remium agerar certified advisor.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -