CROWN ENERGY
ÖKADE RESURSER I UPPDATERING BLOCK 2B SYDAFRIKA (Direkt)

2014-04-15 08:47

STOCKHOLM (Direkt) En resursuppdatering från operatören samt partnern i Block 2B i Sydafrika visar att de prospektiva resurserna ökat för Crown Energy.

Efter analys av 3D-seismik samt omanalys av tidigare brunndata från fyndigheten A-J1 har de prospektiva resurserna ökat från tidigare 451 miljoner fat till 1,1 miljarder fat olja, före riskbedömning.

En stor del av ökningen tillskrivs det tidigare fyndet från A-J1 som ökats från 8 miljoner till 120 miljoner fat, vilket i så fall skulle innebära att prospektet kan innehålla kommersiella mängder olja.

Under 2013 genomfördes en större tredimensionell seismikinhämtning som omfattade cirka 700 kvadratkilometer yta över A-J-bassängen på licensen. Kostnaden för operationen uppgår till över 100 miljoner kronor och har bekostats i helhet av partnern Afren Plc som för detta erhållit sin 25-procentiga andel i licensen.

"Genom data från seismiken och ny analys av tidigare fynd har värdet på vår licens ökat betydligt. Vidare analys av datan i övriga delar av A-J-bassängen men även de norra delarna av licensen (North Graben, som inte omfattats av seismikinhämtningen), indikerar en spännande fortsättning på utvecklingen av licensen. Utöver detta så ser vi fram emot Afren Plc´s beslut om borrning. När detta kan ske ligger delvis hos operatören och Afren Plc att arbeta fram." säger Crown Energys vd Ulrik Jansson i ett pressmeddelande.

Olje- och gasprospekteringsföretaget Crown Energy är noterat på NGM.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Crown Energy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -