LATOUR
STOR ÄGARE I VARDIA SOM ÄR PÅ VÄG MOT OSLOBÖRSEN (Direkt)

2014-03-26 11:09

STOCKHOLM (Direkt) Vardia Insurance Group siktar på notering på Oslobörsen i början av april. Det svenska investmentbolaget Latour är en av bolagets större ägare erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Latours finanschef Anders Mörck bekräftar uppgiften om ett innehav, men vill inte uppge hur många aktier investmentbolaget kontrollerar.

"Vi blev erbjudna att komma in i bolaget innan det blev noterat. Men det är inget strategiskt innehav", säger han till Direkt.

Vardia Insurance Group är ett sakförsäkringsbolag som grundades så sent som sommaren 2009. Bolaget har 397 anställda varav cirka 180 personer i Sverige. Drygt hälften av koncernens omsättning genereras i Sverige. Antalet aktieägare uppgår inför notering till drygt 140 stycken.

Vardia siktar på att ta in 175-225 miljoner norska kronor i samband med noteringen genom 7,5 miljoner nyemitterade aktier. Kapitalet ska användas för organisk tillväxt samt eventuellt till mindre förvärv.

Vidare kommer existerade ägare att sälja drygt 1,1 miljoner befintliga aktier.

Det preliminära prisintervallet i samband med erbjudandet ligger på 30-40 norska kronor, vilket indikerar ett börsvärde i häradet 1 miljard norska kronor.

Den del av erbjudandet inför noteringen som riktar sig mot allmänheten är riktat mot privatsparare i både Norge och Sverige. Vardia övervägde ett tag på att genomföra noteringen i Stockholm men valde till slut alltså Oslo.

Latours innehav i Vardia ligger i dotterbolaget Karpalund där Latour lägger sina aktieinnehav med kort placeringshorisont. Latour tillhör dock inte de ägare som ska sälja aktier i samband med Vardias notering. Om Latour ska teckna sig för en andel i nyemissionen vill finanschef Anders Mörck inte kommentera.

Vardia omsatte 718 miljoner norska kronor 2013 och ett nettoresultat på -50 miljoner. Målet är att omsätta 3 miljarder norska kronor år 2016.

Martin Hävner +46 8 5191 7919
Nyhetsbyrån Direkt


Latour B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -