BE GROUP
SHB HAR HÖJT REKOMMENDATION TILL KÖP (MINSKA) (Direkt)

2014-02-19 10:27

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har höjt sin rekommendation för stålgrossisten BE Group till köp, från tidigare minska. Samtidigt har aktien fått en ny riktkurs om 15 kronor, upp 50 procent från 10 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 16 februari.

BE Groups resultat för det fjärde kvartalet var svagare än det borde ha varit, menar Handelsbankens analytiker, som dock inte ser någon anledning till att bolaget ska förlora marknadsandelar. Vidare noterar banken att en rad europeiska stålproducenter har guidat för stigande volymer under 2014.

Därmed ser banken förutsättningar för en återhämtning för BE Groups del.

"Samtidigt som volymerna vänder upp räknar vi med att bolagets kostnadsbesparingsprogram, som ska ge 65 miljoner kronor per år, ska vara tillräckligt för att generera en rejäl hävstångseffekt när resultatökningarna tar fart från nuvarande break even-nivåer", skriver Handelsbanken.

BE Group har utvecklats sämre än de flesta europeiska stålaktier under de senaste tolv månaderna och banken menar att en omvärdering i nivå med sektorn i övrigt är rimlig.

Aktien har under veckan stigit knappt 8 procent till 12:05 kronor på onsdagsförmiddagen. Sedan rapporten den 5 februari är kursen upp drygt 40 procent.


Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt



BE Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -