ETRION
HAR BRA POTENTIAL PÅ SNABBVÄXANDE MARKNAD - CANACCORD (Direkt)

2014-02-18 12:05

STOCKHOLM (Direkt) Solenergiproducenten Etrion går en ljus framtid till mötes, då bolaget ligger bra till för att dra nytta av en snabbt växande marknad. Jämfört med andra bolag i sektorn är aktien fortfarande någorlunda billig.

Det skriver den kanadensiska mäklarfirman Canaccord Genuity i en färsk analys, som utmynnar i en köprekommendation och en riktkurs för Etrion på 0:90 kanadadollar, cirka 5:30 kronor.

"Till 2017 väntas den globala solenergimarknaden ha ökat med en faktor 2,8-4,1 jämfört med 2012. Etrion är en av få renodlade globala solenergiaktörer och är, enligt vår mening, väl positionerat för att kapitalisera på denna tillväxt", skriver Canaccords analytiker.

Canaccord lyfter också fram Etrions portfölj av projekt, som öppnar för en utdelning till aktieägarna mot slutet av 2015 och som bedöms bidra till att ebitda-resultatet kan komma att fördubblas till 2016.

Andra positiva faktorer är det nära samarbetet med jättar som Total och Hitachi, samt det faktum att bolaget har en stark huvudägare i form av Lundingruppen.

Vidare noterar analytikern att Etrions balansräkning efter den nyligen avslutade nyemissionen på drygt 500 miljoner kronor är i väsentligt mycket bättre skick än tidigare.

"Vi väntar oss inte att Etrion ska behöva hämta in mer kapital för att finansiera de näraliggande utvecklingsprojekten".

Värderingsmässigt handlas Etrionaktien på attraktiva nivåer, tycker mäklarfirman.

"Etrion prissätts för närvarande till en multipel om 8,1 gånger väntat ebitda för 2015, klart under snittet för kanadanoterade bolag i sektorn på 10,0", skriver Canaccord.

Etrionaktion bytte vid lunchtid på tisdagen ägare till omkring 4:28 kronor, en uppgång med cirka 3,5 procent för dagen.


Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt



Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -