ETRION
KURSRUSNING FORTSÄTTER, JACOBS SEC SÄGER KÖP (NY) (Direkt)

2013-09-27 16:00
(Tillägg: från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Solenergibolaget Etrion fortsätter sin branta klättring på Stockholmsbörsen. På fredagen var uppgången 25 procent till 4:15 kronor, efter en kursrusning på hela 74 procent på torsdagen. Därmed har bolagets värde mer än fördubblats på två handelsdagar.

Investerarnas plötsliga intresse för Etrion hänger samman med bolagets beslut att bygga en solpark i norra Chile tillsammans med den franska energijätten Total. Projektet, som finansieras med långa lån från en amerikansk utvecklingsbank och av familjen Lundin, innebär att Etrions kapacitet ökar med 80 procent.

Vd Marco Northland har också varit tydlig med att ägarna kan se fram emot utdelningar när den nya anläggningen är i gång, vilket beräknas ske under 2015.

Den kanadensiska mäklarfirman Jacob Securities applåderar satsningen och ger enligt en analys daterad den 26 september bolaget en köprekommendation med en riktkurs på 0:93 kanadadollar, cirka 5:78 kronor.

Jacobs har en tid haft ett uppehåll sin bevakning, men hade innan det en riktkurs på 0:38 dollar.

Analytikerna hos kanadensiska National Bank är också positiva.

"När projektet är färdigt räknar vi med att Etrion kommer att ha möjlighet att ge utdelningar eller att finansiera fortsatt tillväxt internt", skriver de i en kommentar.

National Bank höjer sin riktkurs till 0:75 kanadadollar, cirka 4:65 kronor, från tidigare 0:30 dollar. Rekommendationen "sector perform" kvarstår dock.


Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt



Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -