På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

TV: Höjdpunkterna i rapportveckan

Placera-TV: Pär Ståhl, Ellinor Beckett och Martin Blomgren summerar rapportveckan och vad de tycker varit höjdpunkterna på rapportperiodens början.

Publicerad: 2022-01-28 19:57 av Placera.

Podd: Nu går börsen in i en ny fas

Placerapodden: Pekka Kääntä analyserar veckans fedbesked och berättar om sin succéportfölj i januarifrossan i veckans avsnitt av redaktionspodden. I övrigt avhandlas starten på rapportperioden, värderingar och aktier som trotsat nedgången. Pär Ståhl avslöjar sitt järva köp och Martin Blomgren och Ellinor Beckett r ...

Publicerad: 2022-01-28 12:51 av Placera.

Aktierna vi dippköper i börsfallet

Placerapodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom teknikfrossan på börsen, Sandviks konjunktursignaler, Microsofts storaffär, Netflix rysarrapport, våra egna PPM-val och vilka dippköp vi har gjort i turbulensen. Veckans spanare: Pär Ståhl, Martin Blomgren, Karl Lans och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2022-01-21 13:23 av Placera.

Tillväxt i frysen inför rapporterna

Placerapodden: Tillväxtaktierna fortsätter att ta stryk på börsen inför den kommande rapportperioden och i veckans redaktionspodd synar vi höga inflationssiffror, sektorrotationen, rabatterade värdecase och italienska skräddare, samt går igenom våra egna affärer. Laguppställning denna vecka: Karl Lans, Martin Blom ...

Publicerad: 2022-01-14 13:58 av Placera.

Turbulent start på nya börsåret

Placerapodden: I veckans redaktionspodd går Martin Blomgren, Pär Ståhl och Ludvig Löngårdh igenom den turbulenta starten på 2022, comeback-aktierna i lyxsektorn, elbilsrallyt, en doldis i cybersäkerhetssektorn och som alltid: våra egna affärer.

Publicerad: 2022-01-07 13:37 av Placera.

Placera genomför förändringar på listan över utvalda fonder

Placera genomför ett antal förändringar på listan över utvalda fonder inför det nya året. Bland annat väljer man att ta hem vinsten i USA fonden MS INVF US Growth."Fonden har haft det kämpigt den senaste en och en halv månaderna och inte lyckats nå upp till en avkastning i nivå med fondkategorin. Vi ...

Publicerad: 2022-01-04 11:33 av Finwire

Aktierna som återhämtar sig 2022

Placerapodden: I årets sista redaktionspodd pratar Pär Ståhl, Karl Lans och Ludvig Löngårdh om digitala marknadsplatser, aktierna som presterat bäst 2021 och aktierna vi tror på inför 2022.

Publicerad: 2021-12-30 13:04 av Placera.

Våra bästa och sämsta affärer 2021

Placerapodden: Veckans redaktionspodd är en julspecial där vi sjunger ut om vilka affärer som har varit de bästa och sämsta i våra egna portföljer under året som har gått. Med Pär Ståhl, Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Karl Lans och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2021-12-22 13:52 av Placera.

Bygg en depå med börshandlade fonder

Placerapodden: Placeras Pär Ståhl och Karl Lans intervjuar ETF-experten Tobias Nilsson på JP Morgan om hur man kan bygga en portfölj med börshandlade fonder, vad man ska se upp med, vilka fördelarna är och varför det är så stort i USA men fortfarande så litet i Sverige trots att de första ETF:erna kom redan på 199 ...

Publicerad: 2021-12-20 14:39 av Placera.

Podd: dags att balansera om

Placerapodden: I veckans redaktionspodd pratar Pär Ståhl, Pekka Kääntä, Martin Blomgren och Ellinor Beckett om centralbanksfesten, kinesiska teknikaktier, amorteringstaktik, hur vi balanserar om inför årsskiftet och kommande storaffärer.

Publicerad: 2021-12-17 16:10 av Placera.

De mest intressanta bolagen på börsen

Placerapodden: Placeras Pär Ståhl och Karl Lans intervjuar Erik Sprinchorn och Carl Armfelt från TIN Fonder om de mest intressanta aktierna på börsen just nu, lägre värderingar, perfekta stormen inom dataspel, Evolution, starka medicinteknikaktier, trender 2022 och varför det är viktigt att skjuta många skott på m ...

Publicerad: 2021-12-16 10:55 av Placera.

Podd: Aktierna man ska äga 2022

Placerapodden: Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Pär Ståhl och Karl Lans världens främsta kapitalförvaltare, sprit- och avfallsaktier, vinnaraktierna för nästa år, varför ABB kan vara fortsatt köpvärt och inköp under börsfallet.

Publicerad: 2021-12-10 13:53 av Placera.

"Crackdowns del av att investera i Kina"

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar hongkongbaserade kinaförvaltaren Ken Wong på Eastspring. Han berättar var de är över- och underviktade i Kina nu, varför det gått så dåligt för kinesiska aktier och varför regleringar är en del av att investera i Kina och hur man kan dra nytta av det.

Publicerad: 2021-12-09 12:53 av Placera.

Podd: Så agerar vi i nya börsoron

Placerapodden: Denna veckas avsnitt av Redaktionspodden avhandlar dagens turbulens, vinnare och förlorare på sista tidens ras i Evolution, skattetips och affärerna vi gjort i veckan. Medverkar gör Ellinor Beckett, Pär Ståhl och Martin Blomgren.

Publicerad: 2021-11-26 13:32 av Placera.

Våra sämsta aktierekommendationer

Analyspodden: Placeras Pär Ståhl och Karl Lans går igenom årets sämsta aktierekommendationer. Vad gick fel? Varför satte vi köp och hur ser läget ut nu? Våra fyra sämsta rekommendationer har var och en fallit med minst 50 procent sedan vi satte köp.

Publicerad: 2021-11-22 15:28 av Placera.

Så hittar vi vinnaraktierna

Placerapodden: Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Karl Lans, Pär Ståhl och Pekka Kääntä vilka de viktigaste kriterierna är när de letar vinnaraktier. Utöver det diskuteras inflation, havremjölk, elbilar och egna affärer.

Publicerad: 2021-11-19 13:52 av Placera.

Sälj aldrig de här evighetsaktierna

Redaktionspodden: Denna vecka pratar Pär Ståhl, Karl Lans, Ellinor Beckett och Martin Blomgren kärnkraftaktier, ICA-utköpet, portföljommöbleringar, aktierna som sannolikt kommer att gå starkt nästa år och varför man aldrig ska lura sina vänner att sälja aktier som rusat.

Publicerad: 2021-11-12 13:22 av Placera.

TV: Bolagen som vänder 2022

PlaceraTV: Placeras Pär Ståhl och Karl Lans pratar vinnaraktierna 2021 och sektorerna de tror kan komma att vända under nästa år.

Publicerad: 2021-11-10 15:40 av Placera.

Aktierna som fortfarande är intressanta

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar före detta kollegan Fredrik von Schantz som numera är fondförvaltare på Öhman. Fredrik pratar om livet som förvaltare, aktierna han tror på nu, bästa affärerna och hur han ser på 2022.

Publicerad: 2021-11-09 15:46 av Placera.

TV: Lägliga läget för lyxbolagen

Placera TV: Gucci, Louis Vuitton eller Hermès? Ludvig Löngårdh, Pär Ståhl och Ellinor Beckett pratar om vilken som är den bästa lyxaktien, vilken påverkan Kina har på segmentet och varför det är bra att äga lyx just nu.

Publicerad: 2021-10-29 16:12 av Placera.

Daytraderdrömmar och vilda noteringar

Placerapodden: I veckans fullspäckade redaktionspodd talar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Pär Ståhl och Ludvig Löngårdh om rapporter, Volvos börsintroduktion, daytrading, Ryssland, heta avknoppningar och streamingjätten bland annat.

Publicerad: 2021-10-29 14:53 av Placera.

Sparfavoriterna man ska köpa och sälja

Placerapodden: I veckans redaktionspodd pratar Pär Ståhl, Martin Blomgren, Ellinor Beckett och Ludvig Löngårdh om investmentbolagspremier, riskmått, börsens mest omsatta aktier och SAS bland annat. Dessutom om börshumöret och vilka affärer vi gjort under veckan.

Publicerad: 2021-10-15 13:39 av Placera.

Disruptiva aktier på ett fysiskt plan

Podd: Förvaltaren Audun Iversen på DNB Fund - Disruptive Opportunities intervjuas av Placeras Karl Lans och Pär Ståhl. Han berättar hur han letar globalt efter disruptiva bolag med strukturell tillväxt, varför fondens innehav är uppdelad i moderskeppet och crazy bonds. Och varför en av fondens senaste inv ...

Publicerad: 2021-10-06 10:53 av Placera.

Aktierna som håller dig vaken

Redaktionspodden: Redaktionspodden handlar denna vecka om den sämsta av alla världar, tillväxten nästa år, bilar som inte tillverkas, halvledare, ryska börsen, lynchningar i vegansektorn, månadens aktier och om att skilja sig från långvariga aktieinnehav. Medverkar gör Martin Blomgren, Karl Lans, Pär Ståhl och Ellino ...

Publicerad: 2021-10-01 14:27 av Placera.

Placera tar in Atlant Opportunity i listan över köpvärda fonder

Atlant Opportunity: Under september backade börsen en hel del när sentimentet försämrades. Placeras Pär Ståhl passar nu på att dra ner på risken bland fonderna samt genomför ett fondbyte inför oktober. Nedgången under månaden var bred på den globala marknaden där energisektorn var den enda sektor som landade på plus i ...

Publicerad: 2021-10-01 11:58 av Finwire

Missförstådda aktierna i techsektorn

Placerapodden: Fondförvaltaren J.P. Morgan Asset Managements techspecialist Christian Mariani intervjuas Placeras Karl Lans och Pär Ståhl om varför de fortsatt är överviktade i halvledare, varför Facebook och Twitter är missförstådda, ett annat sätt att se på kryptovalutor och hur de ser på minskade centralbanksst ...

Publicerad: 2021-09-27 12:26 av Karl Lans

Heta sektorer, lock-ups och konjunkturoro

Placerapodden: I veckans redaktionspodd pratar Martin Blomgren, Pär Ståhl, Ellinor Beckett och Pekka Kääntä om hur Deltavarianten slår på konjunkturen, börsens största rapportkungar, lock-upklausuler och sina senaste aktieaffärer.

Publicerad: 2021-09-10 13:45 av Placera.

Thelenius: Mina största innehav idag

Placerapodden: Pensions- och aktieexperten Stefan Thelenius intervjuas av Karl Lans och Pär Ståhl om tillväxtportföljen som utklassar börsen, aktierna han tror på nu, bolagen som fått lämna depån och sin absolut bästa aktieaffär.

Publicerad: 2021-09-07 13:23 av Karl Lans

Så vässar du aktieavkastningen

Placerapodden: Placeras Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Karl Lans och Pär Ståhl pratar framgångsrika fonder, belåning i aktier, aktiestrategier och framtidens aktievinnare.

Publicerad: 2021-09-03 13:37 av Placera.

Placera plockar in Fondita Health Care i lista bland köpvärda fonder

Fondita Healthcare: Efter att sommarens två inledande månader levererat en väldigt stark börs har augusti bjudit på lugnare utveckling. Placeras Pär Ståhl genomför då ett defensivt fondbyte inför september. Placeras köpvärda fonder inkluderar bland annat två Sverigefondsval som båda är på plus under månaden. Spiltan St ...

Publicerad: 2021-08-30 14:32 av Finwire

Visa fler resultat