På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Flygande aktier och ränteuppgång

Placerapodden: I veckans utgåva av redaktionspodden med Placeras Pekka Kääntä, Otto Linnala, Pär Ståhl och Martin Blomgren diskuteras amerikansk inflation och sommarens vinstrevideringar på Stockholmsbörsen.

Publicerad: 2021-08-13 13:26 av Placera.

Slut på lyftkraft för vätgasraketerna?

Kommentar: Nel och Powercell Sweden har gått som gröna raketer på börsen. Vid årsskiftet vände dock färden nedåt

Publicerad: 2021-08-05 12:08 av Otto Linnala

Vinnare och usla sommaraffärer

Placerapodden: I veckans utgåva av redaktionspodden med Rebecka Gärderup, Pekka Kääntä, Pär Ståhl och Otto Linnala avhandlas juli månads starka Stockholmsbörs, och vilka bolag och fonder som var månadens vinnare.

Publicerad: 2021-08-05 08:46 av Placera.

De dyraste aktierna på Avanza

Kommentar: Placera har undersökt världens börser i jakt på de tio dyraste aktierna man kan köpa. Listan bjuder på ett flertal överraskningar.

Publicerad: 2021-08-03 09:31 av Otto Linnala

Kylbolaget som frodas i värmen

Kommentar: Beijer Ref är kyljätten som har tagit världen med storm. Bara under de senaste 20 åren har man gjort över 50 förvärv och spritt sin verksamhet till 38 länder. I en intervju med Placera berättar VD Per Bertland att resan bara har börjat.

Publicerad: 2021-07-30 11:17 av Otto Linnala

Därför ska du äga FANGMAN-bolagen

Redaktionspodden: Placeras Recka Gärderup, Martin Blomgren, Otto Linnala och Pär Ståhl diskuterar rapporter från de amerikanska teknikjättarna, franska lyxbolag, en finsk kursraket, om kontorsdöden står för dörren och varför superförvärvaren Lifco är unikt.

Publicerad: 2021-07-29 09:06 av Placera.

Fastighetsbolag & postpandemiska kontor

Kommentar: I takt med att samhället stängts ned har många tvingats eller fått möjligheten att jobba hemifrån. Men vad väntar nu när pandemin är på tillbakagång? Placera har bland annat talat med Knut Rost, VD på Diös Fastigheter och Susann Linde, finansdirektör och IR-ansvarig på Wallenstam för att ta reda på ...

Publicerad: 2021-07-26 14:44 av Otto Linnala

Här hittar vi framtidens vinnare

Redaktionspodden : Placeras Rebecka Gärderup, Ludvig Löngårdh, Otto Linnala, Martin Blomgren och Pär Ståhl kommenterar de senaste rapporterna, bottenfiske i kinesisk tech, hur man kan tänka när man säljer av vinnaraktier och privata placeringar.

Publicerad: 2021-07-16 13:17 av Placera.